Címlap Tanácsadás Irányítási rendszerek integrálása

Irányítási rendszerek integrálása

Az integrált rendszer struktúráját az ISO 9001:2015 minőségirányítási követelményszabvány határozza meg, amely folyamatközpontúsága révén keretet ad valamennyi alrendszer integrálására. A folyamatmodell alapján építkező szabvány filozófiája, felépítése lehetőséget teremt arra, hogy a vezetőség által megfogalmazott valamennyi célkitűzés az erőforrások biztosításával, a folyamatok szabályozott működtetésén és felügyeletén keresztül megvalósulhasson, valamint a folyamatos fejlődés és az üzleti kiválóság irányába mutasson.

A rendszer jellemzői:

  • Egységes alapelvek (stratégia, politika, célkitűzések) szerinti működés;
  • Központi irányítás a szervezet vezetője által kinevezett (MIR, KIR, MEBIR, IVIR) vezető(k) révén, aki(k) rendelkezik megfelelő hatáskörrel a követelményszabvány(ok)ban rögzített feladatok ellátására.
  • Egységes (MIR, KIR, MEBIR, IVIR) és minden szervezetre érvényes dokumentációs rendszer, amely egy kézikönyvet, minden folyamatleírást és kapcsolódó egyéb szabályozásokat is tartalmaz. A rendszer struktúrája és működési elve egységesen szabályozott. Az előírások a szervezet számára kötelezően alkalmazandók.
  • Az integrált rendszer egy szerződés keretében és közös eljárással tanúsítható.

FacebookIWIWTwitterGoogle bookmark